Mentor (#sleutelpersonen )worden?

Wij zijn altijd opzoek naar collega's. 

Netwerken

Steun bieden

Kennis opdoen

Bruggen bouwen

Wij zijn altijd op zoek naar mentoren (#sleutelpersonen) voor onze programma’s voor vrouwelijke statushouders, alleenstaande moeders, vrouwen in de bijstand en afgestudeerde jonge vrouwen.

Omdat wij elke werkzoekende getalenteerde vrouw de kans willen bieden op hulp en begeleiding van een vrouwelijke mentor in heel Nederland doen wij graag een beroep jou!

Wat houdt mentor zijn in?

  • Je wijst de getalenteerde statushouder ( vrouw ) de weg op de Nederlandse arbeidsmarkt;
  • Je deelt je kennis, ervaring en netwerk met je mentee;
  • Je helpt je mentee met het aanbrengen van focus;
  • Je zorgt dat je mentee weer in zijn/haar kracht komt!

En daarnaast…:

  • Krijg je zelf meer vaardigheden in het coachen en begeleiden;
  • Vergroot je jouw netwerk en leer je van anderen;
  • Zijn er regelmatig bijeenkomsten waarbij mentoren ervaringen delen;
  • Kun je deelnemen aan de activiteiten van lokale vrouwen netwerken (bv. Atlasbridges Mega Netwerk).
Ben jij erin geïnteresseerd om mentor te worden? 

En klaar om een werkzoekende, getalenteerde statushouder (vrouw) mooie kansen, connecties en zichtbaarheid te geven op de arbeidsmarkt? Meld je dan snel hieronder in deze pagina aan! Of mail voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.
  • Wil je nog meer weten over het mentorschap?

    Zit je eraan te denken om mentor te worden bij Statushouders (super!), maar twijfel je nog? Lees hier een aantal belangrijke veelgestelde vragen. 


    Heb je nog meer vragen of is iets niet duidelijk? Dan kun je altijd Said El Amraoui, verantwoordelijke mentorschap programma’s, bellen of mailen: info@statushouders.org | 06 428 149 41. 


    Wij hopen je binnenkort te mogen ontvangen in ons rijke netwerk met mooie kansen, inspirerende ontmoetingen en spannende tijden!



  • Hoelang duurt het mentorschap?

    Het mentorschap duurt drie maanden. De mentee volgt zelf het empowerment-, netwerk- en sollicitatie trainingsprogramma van drie maanden. De begeleiding van een mentor loopt hier ongeveer parallel aan (in week 2 word je gekoppeld). Het is mooi als jullie de theorie die de mentee leert tijdens de trainingen, samen in de praktijk kunnen brengen. Je ontvangt hierover alle informatie wanneer je gekoppeld bent.

  • Hoe vaak spreek ik af met mijn mentee?

    Het is de bedoeling dat jullie in de periode van drie maanden elkaar ongeveer 6 keer ‘live’ ontmoeten. De andere keren kunnen jullie contact hebben via telefoon/mail/what’s app.

  • Hoeveel tijd kost een mentorschap mij?

    Dat verschilt natuurlijk per persoon en per mentee die je begeleidt. Ga ervan uit dat je in het begin iets meer tijd nodig hebt, omdat jullie elkaar moeten leren kennen. Dit zal neerkomen op gemiddeld 1 uur per week. Samen met de mentee maak je afspraken over de duur van jullie ontmoetingen en de regelmaat. Dit is erg belangrijk voor beiden, zodat er dezelfde verwachtingen zijn.

  • Kan ik kiezen uit welk programma ik een mentee wil begeleiden?

    Ons netwerk dient verschillende werkzoekende vrouwelijke doelgroepen. Dit zijn vaak statushouders, jonge werkzoekende vrouwen en mannen, alleenstaande moeders of vrouwen die al een tijdje in de bijstand zitten. Als je je aanmeldt als mentor kun je aangeven voor welke doelgroep jij mentor wil zijn. De persoon aan wie je uiteindelijk wordt gekoppeld, regelen wij.

  • Hoe en door wie word ik gekoppeld aan een mentee?

    Voordat je gekoppeld wordt willen wij jou eerst leren kennen. Wij organiseren met regelmaat mentorenavonden, vaak voor de start van een nieuw project. Het is mooi als je hierbij aanwezig bent zodat we elkaar kunnen ontmoeten. De avonden hebben steeds een ander thema en bieden daarnaast de mogelijkheid om vragen te stellen, tips te krijgen/geven, ervaringen te delen en andere mentoren te ontmoeten. Lukt het niet om hierbij aanwezig te zijn? Dan maken we een telefonische afspraak met je om kennis te maken!


    Als je je aanmeldt via de website krijg je ook een aantal vragen over jouw achtergrond, ervaring en netwerk. Dit om de matching zo optimaal mogelijk te maken. Verder wordt er door de coördinator gekeken naar de interesse van de mentee en welk netwerk jij te bieden hebt. Na de eerste training die de mentee heeft gehad word je gekoppeld door de coördinator. De match krijg je te horen via een koppelmail waarin haar gegevens met jou worden gedeeld. Het mentorschap kan beginnen!

  • Wat wordt er van mij als mentor verwacht?

    Het is mede aan jou om de mentee vooruit te helpen met zaken die te maken hebben met het vinden van werk. Voorafgaand aan de begeleiding krijg je een checklist met dingen die je sowieso met haar kunt doen/bespreken, zoals het maken van een goed cv, bedrijven zoeken en contacten of haar diploma laten valideren. Verder zou het mooi zijn als je jouw netwerk beschikbaar kunt stellen of je mentee zichtbaar maakt in ons netwerk, want onze visie is dat je sneller een baan krijgt via netwerken! Daarnaast kun je jouw mentee helpen met het oefenen van een pitch, een luisterend oor bieden en helpen met een focus aanbrengen en keuzes maken. In dit alles sta je natuurlijk niet alleen. Statushouders Nederland, de trainers, de coördinator en de klantmanagers zijn ook allemaal bezig om de mentee stappen te laten maken op de Nederlandse arbeidsmarkt.


    Je kunt altijd contact opnemen met de coördinator als bijvoorbeeld de verwachtingen niet duidelijk zijn. Ook is het goed om te kijken met je mentee wat jullie samen willen bereiken, zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

Meld je aan als mentor:

Aanmelden voor onze VSMP programma!
Meld je aan als Mentee!
Adres: Amsterdam, Nederland
info@statushouders.org
Share by: